Stel de juiste vragen!

Stel de juiste vragen - Met Mega cindy het bos inKlanten willen graag dat je een goede verkoper bent.

Niet omdat we als klanten graag willen dat er iets aan ons wordt verkocht, dat is namelijk niet zo. Maar wel omdat we graag willen dat we goed geholpen worden!

Bij een goede verkoper is de kans aanzienlijk groter dat we met het passende product naar huis gaan. Of verdoen we geen tijd. Want een goede verkoper stelt de juiste vragen! Luister maar eens naar het korte verhaaltje dat ik voor vandaag heb opgenomen in het bos.

Ik liep een fitnesscentrum binnen en had mezelf een kwartier kunnen besparen.
Afijn, kijk zelf maar…

Had ik als klant dan zelf niet kunnen voorkomen dat ik mijn kostbare tijd verloor? Jazeker wel, maar dat is niet de rol van de klant. Een goede verkoper neemt zijn klant bij de hand en leidt hem zo effici├źnt mogelijk door het verkoopproces.

Ben jij zelf als klant wel eens in een positie geweest dat je dacht, als ik de verkoper was had ik dat veel beter opgelost? Deel het met me in de comments! Ik hoor graag jouw verhaal.

2 gedachten over “Stel de juiste vragen!”

 1. Het is heel herkenbaar wat je zegt Cindy!

  Als je heel bewust bezig bent met je klanten is het wel eens vervelend als je zelf niet zo behandeld wordt op het moment dat jij de klant bent.

  Ik merk het zelf wel vaker in de horeca. Dat ik gewoon niet geholpen wordt op de manier hoe ik het zou doen. Met als gevolg dat ik dus minder uitgeef…

  Een gemiste kans!

  Ik kijk uit naar je volgende boswandelingetjes!

  Beantwoorden
  • Hoi Frank,

   dat zijn zeker gemiste kansen. Zo’n medewerker van het fitnesscenter zal waarschijnlijk ook nooit getraind zijn op het vlak van verkopen, dus hij weet niet beter.

   Toch lopen er natuurlijk regelmatig mensen binnen of ze bellen op als ze willen gaan sporten.

   Me dunkt dat ze heel wat meer klanten kunnen binden als zulke medewerkers ook wat basis verkoopvaardigheden hebben gekregen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

X