Stel de juiste vragen -  Met Mega cindy het bos inKlanten willen graag dat je een goede verkoper bent.

Niet omdat we als klanten graag willen dat er iets aan ons wordt verkocht, dat is namelijk niet zo. Maar wel omdat we graag willen dat we goed geholpen worden!

Bij een goede verkoper is de kans aanzienlijk groter dat we met het passende product naar huis gaan. Of verdoen we geen tijd. Want een goede verkoper stelt de juiste vragen! Luister maar eens naar het korte verhaaltje dat ik voor vandaag heb opgenomen in het bos.

Ik liep een fitnesscentrum binnen en had mezelf een kwartier kunnen besparen.
Afijn, kijk zelf maar…

Had ik als klant dan zelf niet kunnen voorkomen dat ik mijn kostbare tijd verloor? Jazeker wel, maar dat is niet de rol van de klant. Een goede verkoper neemt zijn klant bij de hand en leidt hem zo efficiƫnt mogelijk door het verkoopproces.

Ben jij zelf als klant wel eens in een positie geweest dat je dacht, als ik de verkoper was had ik dat veel beter opgelost? Deel het met me in de comments! Ik hoor graag jouw verhaal.