Crash Course verkopen voor free-lancers [video]

(en ook voor andere kleine ondernemers)

Welke drie fouten maken free-lancers en andere zelfstandigen als ze verkopen? Wat zou je sowieso aan het begin van ieder verkoopgesprek moeten zeggen? En wat zeg je als je prospect een bezwaar op je prijs heeft? En als je in een onderhandelingssituatie komt wat zijn dan 7 tips waar je wat aan hebt? En tot slot ook nog een golden rule als je besluit echt te beginnen met meer te verkopen.

Cindy Vranken lachend van opzij Dat en nog een beetje meer heb ik allemaal gedeeld in de video onderaan de pagina waarin ik eind 2014 werd geïnterviewd door Greet Bunnens van You Brand Builder. Zij helpt interim managers, coaches en consultants om zichzelf te positioneren via personal branding zodat ze opgemerkt worden, meer klanten aantrekken en meer vrijheid hebben.

Ik hoefde niet lang na te denken over haar verzoek voor een interview want Greet is hier in Vlaanderen dè autoriteit voor interim managers en als er ìemand is die zelfstandigen kan leren hoe ze zich beter kunnen positioneren is zij het wel. We delen dan ook regelmatig informatie met elkaar en nadat zij vanuit haar achterban het verzoek kreeg om meer te delen op het gebied van verkopen, heeft ze me dus gevraagd voor dit interview.

Ik was natuurlijk vereerd. En was er echt op gebrand om waardevolle informatie te delen. En omdat ze steeds weer goede vragen stelde gaf ik meer prijs dan ik eigenlijk van plan was… Zo werd het bijna een crash course Verkopen voor free-lancers (en die naam heb ik er dan ook maar aan gegeven). Niet dat ik dat erg vind want de reacties die we hebben gekregen waren priceless!

Maar goed, omdat ik vind dat wat ik aan haar klanten vertel ook zeker zou moeten delen met mijn eigen volgers heb ik het interview nu ook openbaar gemaakt via mijn eigen website. Het zou me sterk verbazen als je hier niet minstens 1 waardevol inzicht uit haalt. En ik ben erg benieuwd waar jij het meeste aan hebt. Laat je het me even weten in de comments hieronder?

Oh, voor ik het vergeet, het hele gesprek is in het Engels omdat Greet een internationale klantenbasis heeft. Enjoy!

4 gedachten over “Crash Course verkopen voor free-lancers [video]”

  1. Wow, wat een goede en waardevolle tips!

    Je inleven in de klant en waar hij/zij mee zit helder krijgen zodat je hem/haar daarmee kunt helpen is briljant.

    Iemand helpen doe ik graag, maar verkopen is eng. Dit is dus eigenlijk precies hetzelfde, maar dan anders bekeken 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

X