Waarom ik doe wat ik doe

Ik geloof dat ondernemers het verdienen om te stralen in hun business. Daarom wil ik alles wat ik de afgelopen 20 jaar in mijn succesvolle salescarrière heb geleerd gebruiken, om ze te leren op een andere manier met sales om te gaan in hun bedrijf.

Dat doe ik door zelfstandigen te leren verkopen vanuit hun hart. Ik heb daarvoor een methode ontwikkeld waardoor de meeste ondernemers anders tegen verkopen aan gaan kijken. Als je deze benadering toepast in je bedrijf is het resultaat dat je geen hoofdpijn meer hebt van het stuk sales: je krijgt makkelijker opdrachten en klanten en je hoeft niet meer te piekeren over geld.

Talenten

Nou is dàt natuurlijk al heerlijk, maar nog mooier is dat je je als ondernemer weer helemaal kunt richten op dat wat je drijft, op je passie. In plaats van focus op de minder leuke dingen van het ondernemerschap kun je je weer op je talenten richten. En het kunnen gebruiken van je talenten voor datgene waar je vol van bent, dat geeft natuurlijk een geweldig gevoel!

Handen met roodgelakte nagels ondersteunen 2 hartenVoor veel ondernemers ben ik degene die het hoofdstuk sales weer terugbrengt naar normale proporties, die het eenvoudig maakt en die je laat zien dat verkopen leuk is. Pure fun!

Ga maar na: hoe voel je je als je een dikke vette klant hebt binnen gehaald? Wordt je daar blij van of niet? Is dat iets wat je dag goed maakt en wat je thuis deelt? Ja toch zeker? Dat gevoel: een mooie deal maken omdat iemand jouw producten of diensten wil hebben… dàt gevoel is sales!

En niet die momenten dat je niet durft te bellen omdat je bang bent dat ze jouw offerte niet hebben gekozen. Dat is geen sales, dat is angst. Ook niet die periodes dat je niet genoeg klanten hebt en dus te weinig omzet. Dàt is ook geen sales dat is schaarste; sales is overvloed. En als je bij een klant allerlei toeren moet uithalen om hem te overtuigen bij jou te kopen, je raad het al, dan hebben we het ook niet over sales. We hebben het over sales als je een klant aan het helpen bent alsof je zijn adviseur bent. Sterker nog, als alles goed is, bèn je zijn adviseur!

1-page printable

Wil je hier meer over weten dan lijkt het me het beste als je eens leest wat de Verkopen vanuit je H.A.R.T. methode is. Ik heb een 1-page printable gemaakt waarin ik dat beknopt maar haarfijn uitleg. Ik stel voor dat je hem uitprint (het is niet voor niets een 1-page printable) en de komende dagen regelmatig naleest. Hang hem bijvoorbeeld boven je bureau of op de wc en probeer iedere keer dat je ernaar kijkt te bedenken wat je moet veranderen om met jouw bedrijf zo te gaan werken. Het spreekt voor zich dat op die ene A4 niet alle ins en outs staan maar als je me blijft volgen dan ga ik nog veel meer weggeven. En als je het idee hebt dat ik je erbij zou kunnen helpen dan weet je me vast te vinden!

Klik hier om te lezen welke weg ik afgelegd om te doen wat ik nu doe.

Leave a Reply

*

Malcare WordPress Security